torstai 17. huhtikuuta 2014

Tervettä puuta vanhan tilalle

Pienen paussin jälkeen pääsi jälleen vaunun kimppuun.. Ikkuna löytyi keittiöön lopulta lähikunnasta ja se ongelma pois päiväjärjestyksestä. Suurin ongelma oli löytää butyylimassaa normaali rautakaupasta, läpi tuli kahlattua Kempeleen Ojanrauta, Kaakkurin Bauhaus, Väilivainion k-rauta jne... lopulta massaa löytyi hyllystä Kärkkäiseltä muiden ostosten yhteydessä, siitä ropsit kyseiselle kaupalle. Hintakin oli pari euroa halvempi/tuubi kun k-raudasta tilatut. Edistymisestä pari kuvaa.. Uutta rimaa saatu vanhan tilalle ja hikinen nurkkarima vaihtui uuteen. Tuli siinä ehkä ahnehdittua että purin koko riman pois kerralla. Oli hankala saada uusi paikalleen yksin, piti hälyttää vaimo apukäsiksi sen ajaksi että sai ruuvattua puut kiinni. Kaarevat puuosat tein vanhasta pöytälevystä kuviosahalla, vanhat kaaret lähti onneksi sen verran ehyenä että sai hyvät mallit. Uusi ikkuna saatiin paikalleen, kauheeta sotkua kyllä tuo butyylimassan kanssa tolskaus, vinkkejä millä puhtaaksi? :D



 Nurkkalista ja tiiviveste lähti ehyenä kohtalaisen helposti irti.

 
Niittien irroitus ja nurkan puhdistusta edessä...

Kuviosahalla pöytälevystä tuli kätevästi nurkkakaaret.

Ja liimaukseen..

Sama edessä.. 

 

Vanhoja ruuvinreikiä hyväksikäyttäen puusta vähän tukea ulkopuolelta ruuvaamalla..

Uusi ikkuna paikallaan ja rimaa pintaan... Uusi ikkuna oli 10cm levemäpi joten peltiä piti leikata hieman. Peltisaksilla nätti työ. Ovi myös irti koska väännätti jo seinää kovasti, ja uudet karmit paikallaan.



Ikkunan tiivistettä pönkkäsin vanerilevyillä jotta ikkuna olisi "jännityksessä" ulkopeltiä vasten ja butyyli tarttusi paremmin.

Tiivistenauha keskeltä "unohtui" onnistunee laittaa jälkikäteen, mutta työläs.

Joku joskus oven päältä ilmeisesti halkaissut pellin ja pala on irtona.

Tukipuuta pintaan. Tarkoitus ei ole paneloida ulkoapäin ;)


Tämmöstä tänään.. Lauantaina jo eristeen liimaukseen ja kun liima kuivaa. Lisäksi sivun etupään runkoa ja takapään runkoa päästäneen aloittamaan.

3 kommenttia:

  1. Moi! Tarkotus olis yrittää samankaltaista projektia solifer 552l vm. -84, tosin vain yhden seinän osalta. Ainakin aluksi. Vaunu on purettu oven puolelta, styroksit ja "puut" vielä paikoillaan. Mistä kannattaisi aloittaa? Ilmeisesti ei kannata purkaa koko seinää kerralla.. Voiko tuohon siis käyttää ihan tavallista puutavaraa, joku väitti että täytyisi painekyllästetystä laittaa kaikki.. ja milläs liimalla laitoit rimat paikoilleen? :) Tämä vaunu on ollut vanhemmillani ja muurahaiset söivät seinän -90 luvun alkupuolella, joku "ammattilainen" hoiti purkamisen, mutta sen jälkeen vaunu on odotellut sisätiloissa jos joku innostuisi sitä korjailemaan.. laitan kuvia omaan blogiini, jos saisin sinne neuvoja tähän projektiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Ei tule hirveästi enää projektin valmistuttua seurattua blogia niin mennyt ohi tämä kommentti. Eli puutavarana käy ihan normaali puu, ei vaadi painekyllästettyä puuta todellakaan. En nyt keksi haittaakaan muuta kuin hinta, mutta ihan normaalipuu käy. Runkopuut liimasin alumiiniin http://www.kiilto.com/fi/rakentaminen/tuotteet/tuotetietokanta/?prod=135 em. kiillon masa liimamassalla, olikohan nyk. nimi kiiltofix tjsp. Anna runkopuiden liiman kuivaa pari päivää ennen eristeiden liimausta. Eristeet eli finfoamit (30mm) liimasin ensin laattaliimalla kiillon joku kallis pönttö, mutta vaihtui myöhemmin uretaaniliimaan. Suosittelen jälkimmäistä. Seinärakenteen taisin purkaa kaikki pois mutta helpottaa jos purkaa ja kasaa osissa. Itse purin kattoakin samaan aikaan joka oli virhe.

      Poista
    2. noni kiitos enköhän tällä jo uskalla aloittaa! kyselin eilen muiltakin ja kuulemma tuo painekyllästetty syövyttää alumiinin.. noista nurkkakaarista sanottiin, että täytyisi tehdä jonkinlainen muotti ja siihen taivuttaa monta vaneria, liima väliin ja piukkaan.. tällainen vaneri viritelmä kuulemma kestää paremmin kosteutta ja taipumista kuin tuo sun tekemä, mutta mun mielestä kuulosti hirveän vaikealta, tuo sun tekemä on niin yksinkertainen ja hyvän näkönen etten ihan ymmärtänyt miksi täytyisi niin vaikeasti ruveta sitä tekemään?

      Poista